Новият стадион на "Тотнъм" с дефект

Новият стадион на "Тотнъм", за който бяха похарчени близо един милиард паунда, се оказа с дефект. Проблемът е, че строителите не са оставили достатъчно място за засилка на играч при изпълнение на ъглов удар. Обикновено след ъгловото флагче трябва да има поне 4-5 метра, за да може изпълнителя на статичното положение да центрира без проблем.

Тази неточност в оразмеряването лесно може да бъде оправена и бива открита точно навреме, защото при липса на други проблеми след по-малко от месец, а именно на 24 март, ще се играе първият двубой на новото игрище между юношите на "шпорите" срещу тези на Саутхамптън, на който ще могат да присъстват до 30 000 зрители, докато на 30 март ще се състои мач между легенди на лондонския клуб, който ще може да бъде посетен от близо 45 000 души, въпреки че стадионът побира 62 000.

Първият мач на "Тотнъм" на новата им перла ще зависи от развоя на мача за ФА Къп между "Брайтън" и "Милуоу". Ако "Брайтън победят, "Кристал Палас" ще е първия гост на 3-ти април, ако "чайките" загубят, белите от Лондон ще са им домакин на 6-ти или 7-ми април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят