Новият футболен тренировъчен терен във В. Търново е сред най-добрите в страната

Пред въвеждане в експлоатация е новото тренировъчно игрище за футбол във Велико Търново. То сеа намира непосредствено до Спортно училище „Георги Живков” в кв. „Бузлуджа”. В перфектния вид на новата придобивка се увери и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който инспектира терена Поставената изкуствена трева е от най-висок клас, игрището е с поливна и отводнителна система, монтирано е и изкуствено осветление. Инвестицията е за 700 000 лева, а финансиране бе осигурено от правителството.

Тренировъчното игрище бе мечта и на почетния гражданин на Велико Търново и легенда на българския футбол Трифон Иванов, а след пускането му в експлоатация младите таланти ще разполагат с едни от най-добрите в страната условия за подготовка.

За обновяването им вече е разработен проект с конкретните мерки и дейности. Инвестиционното намерение ще бъде внесено в Министерството на младежта и спорта, а стойността му е около 320 000 лева. .

Красен Кралев коментира, че ще се предприемат необходимите действия и ще бъдат осигурени средства за материалната база, които да гарантират пълноценната подготовка на състезателите по бокс, борба, вдигане на тежести и стрелба.

Теренът за футбол, лекоатлетическата писта и спортните зали по баскетбол, художествена гимнастика и спортна гимнастика, лека атлетика и борба в южния сектор бяха основно ремонтирани през последните няколко години. Инвестициите са и пример за доброто партньорство между местната и изпълнителната власт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България