Новият Civic идва в България през май

41-2 41-3

Българската премиера на новото поколение Honda Civic ще съвпадне с 25-ата годишнина на официалния представител на японската марка у нас „Бултрако“. По този повод ще бъде организирано юбилейно изложение със свободен вход за посетители от 11 до 14 май в столичния „Интер Експо Център“. Специално за събитието там ще бъдат паркирани впечатляващи автомобили и мотоциклети, някои от които са от лимитирани серии.

От 1992 г. в България се предлага пълната гама леки коли на Honda. Вносителят „Бултрако“ е единственият у нас дистрибутор на японски автомобили, който има директен договор с производителя в страната на изгряващото слънце. През 1995 г. започва и внос на мотоциклети. Първият шоурум е открит на ул. „Раковски“, малко след кръстовището с ул. „Гурко“ в посока „Цар Освободител“. Там са изложени току-що внесените от лъскави модели Civic с 3 и 4 врати, лимузината Accord, спортният Prelude и многофункционалният Shuttle. Първият напълно платен автомобил е червен Civic на семейство, което и до днес е сред най-ентусиазираните почитатели на Honda.

Новата, десета поред генерация Civic, е екипирана с последните технически достижения на японската марка. Сред тях е автоматичната CVT предавателна кутия, разработена специално за новия VTEC турбо двигател. Трансмисията симулира седем предавки през целия работен диапазон и дава на водача чувство за реална смяна на скоростите, като запазва по-голям контрол и в автоматичен, и в механичен режим. Параметрите са много близки до тези на трансмисията с двоен съединител DCT. Две нови програми на CVT кутията подпомагат намаляването на скоростта при спиране и рязкото ускорение за изпреварване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили