Новият Swift паркира в „Ялта“

Разход на гориво 4,0 л/100 км

В култовия столичен клуб “Ялта” бе показан за първи път у нас новият модел Suzuki Swift. Мястото за българската премиера не бе подбрано случайно. Заведението в центъра на София бележи нулевия километър на отчитане на разстоянията до други градове и това символизира рестартирането на Swift след 13-годишна история. Предишните две генерации на автомобила натрупаха добра слава и близо 5,5 млн. продадени екземпляра. Вносителите на Suzuki у нас виждат и друга прилика между Swift и “Ялта” - създадени са да забавляват хората и да им носят положителни емоции.

Моделът вече се е утвърдил в компактния сегмент, а новото поколение впечатлява със съвременен, младежки дизайн и с всички актуални технологии на японския производител. Теглото на колата е намалено до 840 кг, а радиусът на завой - с 0,4 м. Каросерията е не само по-красива, но и по-аеродинамична и по-функционална, което води до по-нисък разход и повече вътрешно пространство. Размерите са увеличени незначително, но багажният обем е пораснал чувствително с 54 л до 265 л, а и пасажерите се чувстват по-нашироко в пътническата кабина.

 

Купувачите избират между два бензинови мотора - атмосферен 1,2-литров с мощност 90 конски сили и 1,0-литров с турбопълнене и ресурс от 112 конски сили. И двата агрегата се комбинират с 5-степенна механична скоростна кутия. Алтернативно се предлагат безстепенен CVT автоматик за двигателя с обем 1,2 л и 6-степенен автоматик за 1,0 л. Ръчната трансмисия може да бъде съчетана с полухибридна система, която включва интегриран генератор и литиево-йонна батерия. Чрез тях се подпомагат потеглянето и ускорението, а също така се акумулира енергия при спиране, с която се захранват електронните консуматори като радио и светлини. С хибридната система разходът на гориво пада до 4,0 л/100 км.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили