Нови „баварци“ превземат София

BMW X3

На предстоящото автомобилно изложение в София (14 – 22 октомври) българската публика ще се срещне за първи път с два изцяло нови модела на BMW. На автосалона премиера ще направят BMW Серия 6 Gran Turismo и третото поколение BMW X3. Германската компания ще изложи X3 с двулитров дизелов двигател, за да акцентира върху отличните показатели по отношение на ефективност и емисии на азотни окиси. Така конструкторите на германския премиум производител демонстрират, че дизеловият мотор може да бъде изключително модерен и има бъдеще.

Специално внимание заслужава най-мощният като литров ресурс дизелов двигател на пазара в BMW Серия M 550d. Шестцилиндровият трилитров агрегат работи по технология с каскадно пълнене с четири турбокомпресора и директно впръскване при максимално налягане над 2500 бара. Моторът генерира мощност 400 конски сили и въртящ момент 760 Нм между 2000 и 3000 оборота.

На щанда на германската компания по време на софийското изложение посетителите ще видят и най-бързият и най-мощен автомобил на марката – BMW Серия 7 760Li. Лимузината с 12-цилиндров двигател разкрива безкрайните възможности за индивидуализация според желанията на купувача от програмата BMW Individual.

Любителите на мотоциклетите на уникалната серия състезателен мотоциклет HP 4 Race, изработен ръчно от специалисти и хомологиран за използване по масовите пътища. Пред българска публика ще дебютират още новости от концерна BMW. Сред тях са  обновеният електрически автомобил BMW i3, хибридният Plug-In автомобил MINI Countryman SE и изключително бързи спортни модели като MINI John Cooper Works и BMW M4 с пакет Competition Package.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили