Нови БГ певици превземат класациите

Михаела Маринова, Невена Пейкова и Яна Овчарова набират скорост под зоркия поглед на музикални светила от цял свят

Новите изпълнителки на родната музикална сцена започват да завземат все по-високи позиции в класациите. Амбициозните, оригинални и пълни с енергия млади звезди печелят нови фенове за поп музиката и вече  конкурират дори попфолк звездите. Успехът им е доказателство, че със стойностни песни и стилни клипове също може да се върви нагоре, при това без да разчитат на силикон, екстеншъни и разголени тоалети.

Младата певица Михаела Маринова успя да наложи името си още с първата си песен „Стъпка напред“, която има над 2 милиона гледания в YouTube. Тя започва да пее и да свири на пиано и цигулка още на 4 годинки, защото всички от семейството й се занимават с музика.

В момента 18-годишната изпълнителка от каталога на „Вирджиния рекърдс“ учи поп и джаз пеене в музикалното училище. Още по време на участието й в музикалното шоу „Х-фактор“ тя впечатли с гласа си не кой да е, а световната суперзвезда Джеймс Артър, както и примата на родната музика Лили Иванова, които не спестиха суперлативи за нея.

Възпитаничката на рок лъвицата Роберта вече усети не само сладостта, но и жилото на славата. Михаела споделя, че не е очаквала, че ще срещне толкова завист и злоба след успеха, който постигна. Тя е огорчена, че дори сред съучениците й има такива, които се опитват да я наранят или обидят. Гласовитата певица обаче вече е започнала да изгражда около себе си защитна броня, която да я пази от зложелатели. Помощ да преодолее по-лесно завистта й дава и нейният приятел Иво от дуета Пламен и Иво, с когото се запознали по време на „Х-фактор“. Уверена в таланта си и окрилена от любовта, Михаела продължава смело да катери класациите с хитовете си. Тя участва в новото парче на Пламен и Иво "Не ти мисля зло".

Друга певица, която изгря на сцената на „Х-фактор“ - Невена Пейкова, също уверено прави своите първи стъпки на музикалната сцена. Атрактивната блондинка скоро пусна своята втора песен „Да избягаме“ в дует със Стивън Ачикор - тъмнокожия талант, който остана на крачка от спечелването на музикалното шоу. Двамата дори бяха обявени за двойка, с което привлякоха вниманието на всички медии, но след време Невена отрече между тях да има нещо повече от приятелство и колегиално партньорство. Певицата си признава, че мечтае да срещне голямата любов, а другата й голяма мечта е да пее заедно с Бионсе в Лас Вегас.

Амбициозната изпълнителка, която е родена в Търговище, споделя, че е много благодарна на родителите си за помощта и подкрепата, която получава от тях. Първият й професионален микрофон й бил подарен от майка й и баща й, с което я вдъхновили да преследва още по-непоколебимо желанието си да стане известна певица. Невена разкрива, че е получавала предложение и за кариера като попфолк изпълнителка, което обаче отказала категорично. Тя вярва, че нейната сила е в поп музиката, а добрият прием на песните й доказва, че е на прав път.

20-2

 

Стихията на Яна Овчарова

Сред новите имена на родната сцена е и Яна Овчарова. Песента й „Стихия“ успя да се изкатери до второто място в слушателската класация на БГ Топ 40 по БНТ и стана най-успешният й сингъл. Скоро тя ще бъде готова и с новата си песен „Мучо горещо“, в която ще участва и известният танцьор Алфредо Торес, който е рапирал и в един от хитовете на Десислава.

Яна има записани вече няколко песни, а топлият й и нежен глас я прави лесно разпознаваема за музикалните фенове. Талантът й бе оценен високо и от музикалния продуцент на „Като две капки вода“ Етиен Леви, който не скри, че е впечатлен от качествата й.

Бащата на Яна - Румен Овчаров, в началото на кариерата й е бил против заниманията й с музика, но сега вече се е убедил, че тя приема сериозно тази своя страст. Синеоката певица иска да е независима и затова сама финансира музикалните си проекти с работата си като банкер. Нейната най-голяма подкрепа в семейството е брат й Слав, който също има влечение към музиката и дори композира.

Първата песен на Яна се казва „Вечните деца“ и в нея тя отправя предизвикателство към всички да забравят поне за малко за грижите и да се порадват на живота така, както го правят децата. Яна е избрала поп музиката, но не залага на провокациите и скандала, а на смислените текстове, мелодичната музика и изчистената визия.

20-320-3-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица