Нови бензинови мотори за Porsche Macan

SUV моделът излиза с 4 цилиндъра и 245 конски сили

20-5-6kol

С нови светлини, дигитализиран кокпит и филтър за твърди частици излиза обновеният Porsche Macan. Средноразмерният SUV застава на пазарен старт с 4-цилиндров бензинов турбо двигател с подобрена геометрия на горивната камера. Моторът генерира мощност 245 к.с. и максимален въртящ момент 370 Nm, като мощността му се предава на четирите колела през 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Официалните технически характеристики казват, че автомобилът ускорява за 6,7 секунди от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 225 км/ч. В същото време разход на гориво е 8,1 л съгласно новия европейски цикъл за измерване NEDC.

20-2-6kol

Porsche бе един от първите производители, които се отказаха от дизеловите двигатели вследствие на шумния скандал с манипулираните стойности на вредните им емисии и последвалите забрани за движение в някои европейски градове. Затова обновеният Macan излиза с бензинов мотор, при това оборудван с филтър за твърди частици, което се случва за първи път при Porsche. Предстои въвеждането на по-мощните модификации Macan S и Macan Turbo с изцяло нови бензинови двигатели.

20-8-6kol

Във външния вид промените се забелязват най-отчетливо по новия дизайн на предницата и в задната част, където е инсталиран триизмерен LED панел по цялата широчина на автомобила. Марковата идентичност е подчертана с характерните четириточкови стоп светлини. Нови са и предните фарове, които светят стандартно с LED технология. Опционално се предлага система за адаптивно управление на светлинния поток за оптимална видимост.

p18_0535

Преработеното шаси увеличава комфорта при пътуване, без да отнема спортния му дух. В стандартното изпълнение джантите са 18-инчови, а размерът им стига до 21 инча. Още в базовия модел е налична нова инфо-развлекателна система с онлайн навигация.

20-6-6kol

Досегашният дисплей с HD резолюция увеличава размера си от 7,2 на 10,9 инча. Други стандартни функции са телефонен модул и четец за SIM карта, точка за безжичен интернет и свързани услуги Porsche Connect, чрез които водачът може дистанционно да комуникира с колата си чрез смартфон.

Porsche Macan

Разширена е гамата от опции за обновения Macan. Сред тях са GT спортен волан в стила на иконата Porsche 911, отопляемо челно стъкло и йонизатор за въздуха в купето. Новата система за подпомагане на движението в задръстване се базира на адаптивен темпомат, който позволява на водача да се наслади на отпускащо шофиране при скорост до 60 км/ч. В такива условия автомобилът ускорява и спира полуавтоматично, като се придържа в избраната лента.

20-3-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили