Нови глюкомери и тест-ленти за училищата и детските градини в Пловдив

Кметът на район "Западен" в Пловдив Димитър Колев осигури комплекти глюкомери, игли и тест-ленти за всички училища и детски градини, намиращи се на територията на райкметството.

Така в учебните заведения ще имат възможност системно да проверяват кръвната захар при децата. "За съжаление през последните години зачестиха случаите на диабет при децата. Това е тенденция в световен мащаб и ние не можем да я игнорираме. Заедно с местните "Лайънс клубове" наскоро проведохме и скрийнинг за захарната болест във всички детски градини. За щастие нямахме нито един нов случай на диабет. Въпреки това за медицинските сестри е изключително важно да могат да идентифицират навреме всеки един проблем с кръвната захар", коментира кметът на "Западен"  Димитър Колев.

В началото на 2016 година той осигури нови компютри за всичките медицински кабинети и така ги улесни изключително много в напрегнатата им работа.

Димитър Колев се запозна с проблемите, с които медиците се сблъскват в ежедневната си работа като им декларира пълна подкрепа и ги увери, че могат да разчитат на неговото съдействие при всички възникнали случаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони