Нови детски площадки за децата на Омуртаг

Готви се ремонт на сградата на стадиона

Цялостно обновяване сградите на две детски градини готви местната администрация в Омуртаг, съобщи кметът Ешреф Ешрефов. Още в стартовата година на първи си мандат той започна обновяване на материалната база в сферата на образованието и изграждане на детски площадки, отговарящи на съвременните изисквания.

Вече е изготвено техническо обследване на сградите на детската градина в село Камбурово и една в Омуртаг. Предстои проектиране, включително и обновяване на площадките и кътовете за игри. За тях са изготвени инвестиционни проекти, уточнява кметът.

През миналата година беше изградена комбинирана детска площадка в Омуртаг. Тя включва площадка за ползватели до 3 години и втора за деца от 3 до 12 години. В кътовете за игри, които са на ул. „Волга” в Омуртаг, са вложени 61 600 лв.

В момента се довършва и площадка в централната част на града, която е за деца до 3-годишна възраст. Там тече полагане на настилката, предстои монтиране на оградата.

Има проектна готовност за изграждане на детски площадки също и в селата Долно Козарево, Церовище, Звездица, допълва Ешрефов.

В програмата си за тази година той е записал и подготовката на проект за изграждане на спортна площадка на открито в града, която ще бъде комбиниран тип ще даде възможност за различни спортове.

Вече е възложено техническо обследване на спортната сграда на стадиона, която не се използваше активно, тъй като се нуждае от сериозен ремонт. Предстои изготвянето на техническата документация, за да се кандидатства за цялостна реконструкция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони