Нови дизелови мотори за Koleos

Разкрасителни процедури и технически ъпдейт

Две години след лансирането на европейския пазар Renault Koleos получава дизайнерско и техническо обновление. Голямата новина е добавянето в гамата на два нови дизелови двигателя. Изборът на купувачите се разширява с последно поколение комън-рейли Blue dCi със SCR система за намаляване на отделяните азотни окиси и фините частици.

За Koleos с предно предаване ще се предлага 1,8-литров дизелов мотор с мощност 150 к.с. и въртящ момент 340 Нм. Той ускорява за 11,8 сек от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 190 км/ч. Нов е и 2,0-литровият дизелов агрегат с ресурс от 180 к.с. и 380 Нм за модели със задвижване на четирите колела. Неговите динамични характеристики са по-добри – спринтира за 10,1 сек от 0 до 100 км/ч и постига 198 км/ч.

Новите дизелови Blue dCi двигатели са свързани с модерна автоматична трансмисия X-tronic, която предлага плавно усещане при щофиране. Системата за задвижване на четирите колела дава възможност на водача ръчно да зададе режима на работа. Автомобилът може са се движи само с предни задвижващи колела, в автоматичен режим 4х4 (до 50% от въртящия момент се прехвърля към задната ос според условията на пътя), както в режим на заключен диференциал с постоянно фиксирано разпределение на тягата 50:50 между двата моста.

Със системата 4х4, пътен просвет 19 см и къси надвеси Koleos може да се справи със ситуации извън асфалтираните шосета. В помощ на водача работят редица системи за безопасност – за пресичане на осевата линия, за мъртвата зона, за разпознаване на знаците, за автоматична смяна на светлините, за аварийно спиране, за автоматично паркиране и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили