Нови коли за скиорите

Радослав Янков, Алберт Попов и Владимир Зографски ще карат Audi Q5

Звездите на българския зимен спорт Радослав Янков, Алберт Попов и Владимир Зографски получиха нови 4х4 автомобили, които ще ги улеснят в пътуванията през предстоящия студен сезон. Колите са от модела Audi Q5 40 TDI и се задвижват от модерен дизелов двигател с мощност 190 к.с. Легендарната система за двойно предаване Quattro гарантира оптимално сцепление и проходимост при всякакви условия. Оборудването е ниво Sport, което съответства на професията на тримата състезатели. Същото важи и за външния цвят на каросерията – ледено бял металик (Glacier White Metallic).

„Пожелаваме успешен старт на състезателите, победи в състезанията и преди всичко сигурно и надеждно пътуване с новите автомобили”, заяви при предаването на ключовете Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi за България. Колите са осигурени от вносителя на марката у нас „Порше БГ”. Фирмата е официален партньор на федерацията по ски от 2009 г. насам.

Освен тримата най-изявени състезатели в лицето на сноубордиста Радослав Янков, скачача Владимир Зографски и алпиеца Алберт Попов, с нови коли Audi се сдобиха и треньори от родната федерация. Общо девет автомобила от моделите Q7, Q5, Q3 и A3 бяха предоставени на федерацията в шоурума „Порше София Запад”.

Не само у нас, но и в световен мащаб Audi подкрепя ударно ски спортовете. Автомобилният производител подпомага финансово отборите на Китай, Швейцария, Швеция, Франция, Лихтенщайн, Италия, Словения, Словакия, Финландия, Австрия, Норвегия, Холандия и България. От 2002 г. марката е титулярен спонсор на световното първенство по ски и официален партньор на международната федерация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили