Нови марки ще наемат магазини

Търговските площи и индустриалните и логистични площи са другите големи сегменти на имотния пазар в страната, които макар че не подобриха рекорди, продължават стабилното си развитие нагоре. Сегментът на търговските площи, който беше най-привлекателен за инвеститорите през 2017 г., вероятно ще преживее по-висока динамика – промени в микса на наемателите, трансформации и реконструкции, резултат от промяната на собствеността на някои от търговските центрове, пише в свой анализ Иглика Йорданова, изпълнителен директор на Colliers International в България.

Привлекателността на търговските площи ще расте пропорционално с продължаващото разнообразяване на микса от наематели. А търговските марки, които стъпват в България и наемат площи в молове и по главните търговски улици, постоянно са увеличава.

Потенциалът на пазара на индустриални и логистични площи може да се развие, повлиян до голяма степен от разрастването на автомобилния сектор. Държавните индустриални зони вероятно ще се радват на нарастваща популярност благодарение на стратегическата си локация, бърз достъп до големи пътни артерии и техническа инфраструктура. Изграждането на спекулативни площи също ще продължи, като се очаква 55 хил. кв. м да бъдат завършени през 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти