Нови настилки, растителност и парково оборудване ще има в зоната

Обновяването на парка „Роден кът” в Търговище започна с премахване на старата растителност и засаждане на нови дървесни видове.

Започна ремонт на парка „Роден кът“ в Търговище. Дейностите са възложени на Общинското предприятие „Флора“ и ще обхванат площ от близо 10 000 кв. м., съобщиха от местната администрация.

Работата стартира с премахване на изсъхналата растителност, на чието място ще бъдат засадени и нови дървета. Сред избраните видове са: брези, върби, липи, американски дъб, ясен.

От администрацията допълват, че ще бъдат обновени настилките на съществуващите алеи. Старите плочи ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще бъдат поставени тротоарни павета. Ще бъде направено цялостно преасфалтиране на останалите алеи.

В амфитеатралното пространство ще се монтират нови пейки. Там ще бъде положена и полиуретанова настилка, подходяща за каране на кънки, тротинетка, колело. Ще бъдат монтирани и рампи, като целта е мястото да запази функциите си на скейт зона, допълват от Общината.

В ремонтната програма е включено също цялостно обновяване на детската площадка. Обмислят се и различни възможности за възстановяване на водоподаването към т.нар. „водно огледало“, посочват още от администрацията.

С ремонта на парка „Роден кът” продължава обновяването на цялата зона, след като миналата година беше преобразен районът около езерото „Борово око” и алеите към него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини