Нови обвинения в сексуални посегателства срещу режисьора Люк Бесон 

Френското правосъдие получи нови свидетелства относно сексуалните посегателства на режисьора Люк Бесон спрямо негови сътруднички и познати, предаде Франс прес.

Агенцията изтъква, че към обвиненията на белгийско-холандската манекенка и актриса Санд ван Рой, предявени през месец май тази година, са се прибавили показанията на още пет французойки.

За недопустимото поведение на Бесон съобщиха две сътруднички в ръководената от него компания "Европакорп", две бивши студентки от киноцентъра на Бесон и манекенката Карин Изамбер, единствената от пострадалите, която излезе с името си.

По отношение на една от тъжителките, бивша сътрудничка на Бесон, били предприети три пъти действия, които могат да се характеризират като секс по принуда. Всички събития, включени в новите обвинения на Бесон, датират от периода 1995-2016 година.

Бивша студентка от киноцентъра на Бесон, разположен на територията на компанията му "Европакорп" в департамента Сен Дени, е дала показания в полицията в средата на месец юли.

Тя е била подложена на сексуални посегателства през 2016 година, когато е провеждала стаж на снимачната площадка на филма "Валериан и градът на хилядите планети".

Франс прес припомня, че през месец май тази година манекенката Санд ван Рой подаде иск срещу Бесон с твърдение, че е била изнасилена от него в парижки хотел. Впоследствие тя предяви и допълнителни обвинения срещу режисьора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица