Нови правила и инструкции в МБАЛ-Павликени след гафа със забравената в скенера жена

Цяла седмица е продължило вътрешното разследване в болницата

Цяла седмица е продължило вътрешното разследване в МБАЛ–Павликени по повод инцидента, при който 70-годишна пациентка е била забравена цели 6 часа заключена в скенера в болницата.

За случката се разбра едва сега, въпреки, че е станала в края на септември.

Репортер на "Труд" потърси за коментар по драстичния случай управителят на „МБАЛ – Павликени“ д-р Ренета Кръстева, но тя упорито не се вдигаше телефона. Медици от здравното заведение обаче споделиха, че всички са давали писмени обясняния.

"Ръководството на болницата изготви правила и инструкции, които занапред ще трябва стриктно да се спазват, за да не се допускат подобни инциденти", казаха още местни лекари, които обаче отказват да бъдат цитирани.

Репортер на "Труд" се свърза с дъщерята на постралата жена-Стефка. Вместо да разкаже за фрапиращия случай с нейната майка, тя започна да се кара. "Давам информация само на една телевизия. Не желая да разговарям с други медии", отсече разгневена жената и затръшна телефона.

Отдавна е известно, че лекари на пределна възраст работят в болницата в Павликени. Персоналът на лечебното заведение наброява 176 души, като лекарите са 45, медицинските сестри са 68. Най-възрастният доктор е 80-годишен доцент невролог.

Здравното заведение обслужва две общини с население от близо 30 000 души, но в стационара идват и хора от цялата Великотърновска област. През болницата годишно минават около 5000 пациенти.

Благодарение на усилията на общинската управа на Павликени, лечебницата през последните година-две успя да стопи стари дългове и дори вече е на печалба. През 2011 г. борчовете възлизали на около 760 000 лв., като най-много били за лекарства. Към момента задълженията са само 100 000 лв., а лечебното заведение отчита печалба за предходната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България