Нови стави върнаха Зимонич на корта

Много хора са предупреждавали Ненад Зимонич, че е истинска лудост да се завръща на корта. Докторите пък са се чудели, че е играл тенис с подобни болки. Но това не попречи на 42-годишния сърбин да влезе в игра на София оупън. Той се пусна в надпреварата на двойки, където заедно с Мате Павич (Хърватия) загубиха с 6:7 (2), 2:6 от индийците Рохан Бопана и Дивидж Шаран.

„Знаех, че може би съм изиграл последния мач в кариерата си“, признава Зимонич, който е печелил титли на двойки в три от четирите турнира от Големия шлем, а също и купа „Дейвис“ с тима на Сърбия. В последните 10 години той страда от дегенеративно заболяване на ставите. През 2018-а болките го принуждават да се оперира, а причината е, че иска да живее нормално.

„Не ми даваха никакви гаранции, че ще мога отново да играя“, спомня си ветеранът.

Проблемът му е открит още през 2008-а, когато получава сериозни болки на „Уимбълдън“. Оказва се, че от хрущяла на тазобедрената му става е останал само половината. Затова сега е изненадан, че отново е на корта.

„Когато докторите ме попитаха кога смятам пак да играя, щях да се разплача – спомня си Ненад. - Очаквах само да мога да ходя и да не ме боли.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт