Нови четири труса в Македония

Серията земетресения в Македония продължава – нови трусoве са регистрирани на територията на страната в ранните часове на понеделник, показва справка на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Земетресение от трета степен по скалата на Рихтер е регистрирано в 2.12 часа (местно време) на седем километра североизточно от Охрид и четири километра югоизточно от село Косел, в близост до което е разположен и единственият действащ вулкан на Балканите – Дувалото. Дълбочината на труса е била на два километра под земната кора.

Трус със сила от 2,8 по Рихтер е регистриран в 4.16 часа (местно време), с епицентър на шест километра югоизточно от Охрид и дълбочина от два километра.

Малко по-късно, в 4.39 часа (местно време), е последвало земетресение от 3,3 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса е бил на седем километра североизточно от Охрид и на четири югоизточно от Косел, с дълбочина от два километра под земната кора.

В 5.05 часа (местно време) е регистриран последен от поредицата до този момент по-слаб трус от 2,7 по Рихтер, отново в района на Охрид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа