Нови 5 метростанции след 9 месеца

Първите 5 станции на третата метролиния в София ще бъдат пуснати през септември 2019 г. Те са построени на 81%, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на две от новите станции - „България“ и „Красно село“. На инспекцията присъстваха министърът на транспорта Росен Желязков и началникът на столичния „Метрополитен“ Стоян Братоев.

Станциите, които ще бъдат готови през септември, заедно с 5 км метротрасе се намират от пазара на „Красно село“ при бул. „България“ и бул. „Гешов“, през ВМА, НДК и Попа. За 8 минути ще се стига от „Красно село“ до центъра на София. Тези 5 станции са първите от 12-те км трасе с 12 метростанции от третата линия, които ще бъдат пуснати през идните две години. Те ще свързват „Хаджи Димитър“ и „Горна баня“. След тях, през 2019 г. ще бъдат пуснати още 3 станции - при Орлов мост, до Малък градски театър „Зад канала“ и на бул. „Владимир Вазов“.

За 2020 г. остава да бъдат готови последните 4 станции от участъка. Те са от „Красно село“ до Околовъстния път при „Овча купел“ и Горна баня“. На последната спирка ще има и малка жп гара, където хората да се прекачват на влаковете от София за Перник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България