Новодомци влизат във варненския „Лабиринт”

От всеки продаден апартамент в уникалният жилищен комплекс се даряват пари за деца с диабет

Уникалният жилищен комплекс „Лабиринт” с архитектурна концепция, вдъхновена от геометричния орнамент „меандър”, символ от древността на живота и природата, вече е достъпен за своите новодомци. С акт 16, получен само след година и половина строителство от първа копка до сега, комплексът е напълно завършен и въведен в експлоатация.

При 20 на сто застроена площ с шест девететажни сгради с просторни 240 апартамента и 360 паркоместа, паркът му се шири на 7000 кв.м с много зеленина, водни цветни фонтани, детска площадка, фитнес на открито и други екстри за семеен отдих и комфорт.

Близо 70 на сто от апартаментите са продадени предимно на млади семейства от Варна, а откакто е завършен, има още по-голям интерес, каза за „Труд” Николай Пашов, изпълнителен директор на фирмата собственик и изпълнител”Хидрострой”.

Средната цена на кв.м е 800 евро, а таксата за подръжка на общите части , денонощна охрана и паркинг е 0.65 лв на кв.м на месец. Мотото на обекта „Открий своя нов дом в Лабиринта” показва строителната стратегия за предоставяне на съвременен висококачествен дизайн, функционалност и хармонична среда. Проектът на арх. Светослав Станиславов е избран чрез конкурс.

Стилен коктейл събра новите съседи и екипа на комплекса, който е партньор на Детската диабетна асоциация „Докосни дъгата” и отделя част от сумата, получена за всеки продаден апартамент за закупуване на инсулинови помпи за деца диабет тип 1. Всеки от новодомците и бъдещи обитатели получава сертификат за дарение, удостоверяващ участието му в тази благородна кауза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България