Новото начало на Първа лига

Първа лига се завърна след двуседмична пауза. Настроението в родния футбол е приповдигнато след двете победи на България в Лигата на нациите. Първите мачове от 8-ия кръг се играха късно снощи, но най-интересното е оставено за уикенда. А очакванията са след подновяването на шампионата интригата да нараства константно.

Славиша Стоянович, старши треньорът на лидера в „Левски“, успя да направи желаната от него мини подготовка по време на паузата. През последните две седмици столичният гранд успя успоредно с тежките занимания да завърши и селекцията си. На „Герена“ акостира бранителят Нуно Рейш и таранът Луан Виана. И докато първият има солидна визитка, южноамериканецът впечатлява с единия си гол в кариерата. От него се очаква да повиши конкуренцията в атака, но тепърва ще трябва да доказва класата си предвид липсата на успехи.

Преследвачът на „сините“ ЦСКА на свой ред също попълни състава си в опит да си върне първото място, където бе в началото на сезона. Нестор Ел Маестро се довери на Али Соу, собственост на „Киево“, станал и голмайстор на Албания през изминалата кампания. Нападателят дава заявка за солидно присъствие в родния футбол и няма вид на играч, който ще се задоволи с поддържаща роля на „Армията“.

В Разград „Лудогорец“ ще бъде разкъсан през есента между Европа и Първа лига. И докато в предишните сезони „орлите“ удържаха двата фронта, сега тимът има да наваксва 5 точки пасив от лидера.

Но може би най-голям интерес през паузата предизвика сагата с Валери Божинов. 32-годишният нападател в крайна сметка се завърна в родния футбол, където през 2014 г. игра за „Левски“. Сега таранът предприе далеч по-екстравагантна крачка с „Ботев“ (Враца). Очакваше се снощи той да дебютира срещу „Витоша“. През следващите 4 месеца представянето на бившия национал ще бъде следено внимателно от фенове и анализатори. Всичко това предразполага за интригуващ и непредвидим есенен дял от първенството, което само за първите 7 кръга видя 104 гола или средно по над 2 на мач...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ