Новото ръководство на „Хамас“ ще проведе първата си среща

Новото ръководство на Ислямско движение за съпротива („Хамас“), което управлява администрацията на ивицата Газа, ще проведе първата си среща в столицата на Египет. Това съобщи в понеделник в електронната си версия вестник „Ал-Шарк ал Аусат“, позовавайки се на източници от палестинската паравоенна организация.

Изданието отбеляза, че предстоящата среща ще бъде първото заседание на изпълнителния орган на партията откакто начело е Исмаил Хания. Той наследи поста от предшественика си Халед Машаал, след като спечели изборите през май тази година. Оттогаава партийните срещи се провеждат само чрез видео конференции.

Източниците посочват, че изборът на Кайро за място на събранието не е случайно. Смята се, че по този начин ръководството на движението възнамерява да затвърди охлаждането на взаимоотношенията си с Катар, който в последните години се беше превърнал в щаб квартира на „Хамас“.

Според наличната информация, по време на срещата в Кайро, лидерите на Хамас ще разгледат начини за консолидация с палестинските движения и евентуално помирение с "Фатах", начело на който е президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас.

За момента няма посочена дата за срещата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят