Ново: Измамници обещават награда на жертви

Снимка: Архив

Телефонните измамници, които непрекъснато сменят уловките към жертвите си, вече прилагат нов зарибяващ подход - обещават парична награда. За това съобщил шуменец, който се обадил в ОДМВР в града в четвъртък, за да провери дали наистина имат нужда от неговото съдействие.

Телефонни измамници му позвънили, представяли се за полицаи и го увещавали, че тече акция за заляване на мошеници. Ако участва в нея, после щял да получи и парична премия.

За съжаление има хора, които се доверяват на подобни уловки. Криминалисти съобщиха, че шуменка е дала преди време 10 000 лв., след като ало измамниците са я уверили, че ще бъде похвалена в медиите, ако съдейства на "полицията".

В четвъртък телефонните атаки в Шумен и Велики Преслав продължиха. Общо шестима души са се оплакали, че ги безпокоят в домовете им с различни сценарии.

За пореден път призоваваме хората да не се подвеждат по обещания и твърдения на непознати по телефона, съобщават от пресцентъра на полицията. Ако ви искат пари по телефона бъдете сигурни, че е измама!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право