Ново спа бижу отвориха в Белчин (СНИМКИ)

Инвеститорите от ГБС са вложили 18 млн. лв. в комплекса до Цари Мали Град

Нов луксозен спа комплекс „Белчински извор“ отвори врати в село Белчин в близост до известната туристическа атракция Цари Мали Град и зимния курорт Боровец. 18 милиона лева са инвестирани в новото бижу край София. 12 милиона от тях са от банков заем. С 2,5 милиона лева е направен дълбочинен сондаж за минерална вода, а впоследствие вложителите от „Главболгарстрой“ са спечелили и концесия за стопанисване на водоизточника през следващите 30 години, като ще плащат концесионна такса от 100 хил. лв. годишно. Това обясни президентът на една от на-големите български строителни компании инж. Симеон Пешов.  Към момента е отворен външният басейн и спа центъра, в който се предлагат разнообразни терапии за лице и масажи. Освен да се насладят на традиционните билкови сауни, солна стая, зона за релакс, леден кът, парна стая и бамбукова стая, влюбените могат да се поглезят и в индивидуални джакузи.

Входът само за външния минерален басейн е 40 лева на ден на човек. Като спокойствието ви е гарантирано, тъй като шезлонгите и чадърите са поставени достатъчно далеч един от друг. Ако платите 70 лева на ден можете да ползвате и всички екстри на вътрешната спа зона без разкрасителните процедури, за които се заплаща допълнително.

Скоро се очаква да бъдат открити и 10 уникални къщи, които могат да бъдат наемани както целите, така и на отделни студиа. Те са направени изцяло от екоматериали. Част от вилите са изградени с конопени тухли, които са антибактериални, а почивката в къща, построена с тях зарежда енергийно тялото. Друга част от вилите са глинени. Като повечето имат гледка към планината и Цари Мали Град. Те ще започнат да приемат гости след около седмица. Цената за една нощувка за двама души през седмицата е 249 лева. В тях влиза ползване на басейните, топилата и спа центъра. През уикенда цената на нощувката в къщичките е малко по-висока – 279 лева за двама.

На 20 декември ще бъде открита и хотелската част към комплекса, в която ще могат да се резервират и малко по-евтини нощувки. През зимата можете да се насладите на заснежената гледка към Мали Цари Град и от трите външни топила с минерална вода. Те ще са с различна температура – 41 градуса по Целзий, 36 и 28.  Комплексът е изграден на площ от 80 декара, а капацитетът му е 160 души.

Дебитът на минералната вода е 6,5 литра в секунда, като един от тези литри на секунда изтича от чешма, построена извън комплекса за гостите и жителите на общината, обясни инж. Пешов. Във външната чешма освен целебна минерална вода можете да си налеете и букова вода, директно от планината, известна с мекотата и добрия си вкус.

Минералната вода в „ Белчински извор“ лекува десетки заболявания. Най-добре се повлияват тези на опорно-двигателната система и леките кожни болести, както и женски заболявания и такива на периферната нервна система.

Според легендата, ползите от лечебната минерална вода още в древността е открила дъщерята на римския имрператор Теодосий I – Гала Плацидия. Че дамата се е възползва от местните извори доказват и историческите извори. Именно край Белчин е открита една от петте монети в света с нейния образ. Гала Плацидия е изобразена и на мозайка във вътрешния басейн на комплекса.

Освен да релаксирате в хотела можете да се разходите в планината, да карате ски на Боровец, да си подарите разходка с хеликоптер над близките Рилски езера или да се разходите до историческата забележителност Цари Мали Град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм