Ново средно училище отваря наесен врати в Пловдив

Ново средно училище ще отвори врати наесен в Пловдив за своите първи възпитаници. Това стана ясно в навечерието на Великден, когато частното бизнес училище "Талантите" получи официално лиценз от МОН и стартира приемната си кампания за учебната 2017/2018 г. За нея е обявен прием на 4 паралелки - три в осми клас по специалностите "Икономика и мениджмънт", "Организация на туризма и свободното време" и "Селски туризъм" и една в първи клас. В нея наред с общообразователната подготовка акцент в обучението ще е откриване на индивидуалните заложби на всяко дете и развиване на предприемачески дух още от първи клас.

"12 ще е максималният брой ученици в паралелка, а това позволява индивидуален подход към всеки", твърди директорът на бизнес училище "Талантите"Юлия Юрдекова. Тя е първият омбудсман на Пловдив, а преди това десетилетия наред бе директор на елитната Национална търговска гимназия. "Учебните програми са съобразени с държавните образователни изисквания", допълни Юлия Юрдекова. Тя уточни, че в "Талантите" ще се предлага също индивидуална, самостоятелна и дистанционна форма на обучение. Приемът след завършено основно образование ще е по документи, а годишната такса ще е 1200 евро. "

Завършилите гимназия "Талантите" ще ползват предимство при кандидатстване във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите", съобщи ректорът на вуза академик проф. Димитър Димитров, който е инициатор и учредител на новото средно училище в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование