Ново 20: "Уест Хем" готов да смени "Милан" за мача на Гунди

Възможността „Левски“ да изиграе мач по повод „75 години Георги Аспарухов“ все още не е пропаднала напълно. Въпреки че вече стана ясно окончателно - „Милан“ няма да идва в София като преди това същото се случи и с „Бока Хуниорс“, но потенциален съперник за събитието все пак има. Става въпрос за английския „Уест Хем“. От ръководството на „чуковете“ са обявили готовност да гостуват на 12 октомври. Остава „Левски“ да потвърди. Срещата обаче няма да е на националния стадион „Васил Левски“, както се предвиждаше в предходните два случая, а на „Герена“.

„Всичко започна от проблемите в комуникацията между „Барселона“ и „Бока Хуниорс“ - обясни Димитър Дамянов, председателят на фирмата-организатор на събитието „Моко Солушън“. - От този двубой зависеше дали аржентинският колос ще пристигне у нас. От своя страна каталунците трябваше първо да се разберат със „Севиля“ за финала за Суперкупата на Испания, за да имат яснота на коя дата ще могат да играят с „Бока“. Впоследствие се чух с изпълнителния директор на южноамериканците и той ме посъветва да търсим и резервни варианти, за да имаме готовност. Така подписахме предварителни договори с „Ювентус“ и „Милан“. В последствие обаче срокът на контракта с „бианконерите“ изтече и вариант остана само тимът от Милано.“

А Дамянов уточни и защо все пак пропадна и този двубой: „За един уикенд се смени цялото ръководство на „Милан“. Дойдоха нови шефове с нови идеи за визия на клуба. Така се стигна до идеята да преместим мача за септември. Те предложиха дати между 4-ти и 11-ти, оставаше „Левски“ да прецени кога точно това да се случи. Но „сините“ дълго време не взеха решение и пропадна и този вариант, а с това и събитието.“

„Милан“ обаче няма да изплаща неустойка по прекратяването на договора, тъй като се е възползвал от вратичка, свързана със смяната на собствеността. Не е ясно обаче дали „Моко Солушън“ не дължи такава на „сините“.

От фирмата пък разкриха, че продадените билети за двубоя с „росонерите“ са били едва 4000. Всички фенове ще могат да си получат парите в началото на октомври, когато ще стане ясен и начинът на изплащане на сумите. Справка в „Дакси“ пък показа, че фирмата е с прекратена дейност от 2017 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ