Нов заместник-председател встъпи в длъжност във Варненския окръжен съд

Съдия Ирена Петкова встъпи в длъжност като ръководител на Гражданското отделение и заместник-председател на Варненския окръжен съд /ВОС/, съобщиха оттам. Петкова подписа акта си за встъпване пред административния ръководител на Окръжния съд Марин Маринов на официална церемония в присъствието на останалите зам.-председатели и съдебния администратор.

По предложение на съдия Маринов тя бе назначена на поста с решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, считано от 17 юли. Петкова поема длъжността от Росица Станчева, която бе освободена по нейна молба поради командироване в Апелативен съд-Варна, допълниха от ВОС.

Предложението на съдия Маринов е било подкрепено с положително становище от колегите му във ВОС, както и от Комисията по професионална етика и Комисията по атестирането и конкурсите към ВСС.

Съдия Ирена Петкова е родена във Варна. Завършила е специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1996 г. Кариерата й започва през 1999 г. като младши съдия във ВОС. Година по-късно тя встъпва в длъжност като съдия във Варненския районен съд /ВРС/. От февруари 2003 г. до февруари 2004 г. е заместник-председател на ВPC, след което сe става съдия във ВОС. В продължение на 15 г. е била част от Гражданското отделение на съда. С решение на ВСС от април 2011 г. придобива най-високия ранг "съдия във ВКС и ВАС".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони