Нов конспиративен трилър за феновете на Дан Браун

Страхотната мацка Фелисити Джоунс.

Разточителната едноименна екранизация по романа на Дан Браун “Ад” е най-мащабното комерсиално заглавие в кината през втората половина на октомври и един от галопиращите студийни расови коне в състезанието за сезонен финансов хит.

Дори и зрителите, които се отнасят със здравословен скептицизъм към творчеството на Дан Браун и широкоекранните материализации на неговите конспирации знаят, че в този филм има поне един фактор, който вдига драматичното ниво и действа със силна гравитационна сила на публика и критика. Това е факторът Том Ханкс. Без участието на великия американски актьор киноопитите по романите на Дан Браун щяха да изглеждат драстично по-олекотени и несериозни.

След финансовия успех на “Шифърът на Леонардо” и “Ангели и демони” прочутият режисьор Рон Хауърд („Аполо 13”, “Красив ум”) и мегазвездата закономерно се обединиха, за да екранизират другия голям бестселър на Дан Браун - “Ад”, излизал и в България. Носителят на две награди “Оскар” Ханкс отново ще се превъплъти в образа на професора символист от Харвард Робърт Лангдън, който най-много обича да се потапя в древни мистерии и конспирации с религиозен оттенък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино