Нов модел на "Самсунг" стана причина за евакуация на самолет

Смартфон „Самсунг Галакси ноут 7“ (Samsung Galaxy Note 7), сертифициран от компанията като безопасен, стана причина за евакуацията на самолет на „Саутуест еърлайнс“ (Southwest Airlines) в САЩ, съобщи Би Би Си.

Авиокомпанията потвърди за инцидента с машина, която трябвало да лети от Луисвил в Кентъки до Балтимор в Мериленд. Всички пътници са били свалени от борда.

През септември „Самсунг“ призна, че има проблем с модела, който прегрява и се запалва, но той е идентифициран и ще бъде отстранен. Междувременно компанията обяви, че изтегля големи количества от апарата. Новите, за които се смяташе, че са безопасни, получиха специална маркировка на опаковката.

Именно такъв апарат е бил телефонът, причинил евакуацията на самолета. Той е бил закупен на 21 септември, обяснил собственикът, цитиран от Би Би Си.

Устройството било изключено и не се зареждало, когато започнало да загрява в джоба му. След като го хвърлил на пода на самолета, то започнало да пуши.

От „Самсунг“ обявиха, че разследват случая и работят заедно с авиокомпанията, за да получат устройството и да проучат проблема. Едва след това ще имат повече информация, се казва в съобщение на технологичния гигант.

Миналия месец, след като увери потребителите и властите, че проблемът с модела „Галакси ноут 7“ е отстранен, „Самсунг“ призна, че проучва нови сигнали, че той отново прегрява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии