Нов паркинг в Бургас

Да се изградят нов паркинг и детска площадка в ж.к. „Лазур”, предлагат в докладни записки общинските съветници, от групата на ГЕРБ, Антон Берданков и Лиляна Драгоева.

Те обръщат внимание, че поради нарастването на автомобилния парк около стадион „Лазур“, по конкретно бл. № 159, бл. № 68 и бл. № 69,

съществуващите паркоместа са малко на брой и не са достатъчни да покрият нуждите на бургазлии.

Според тях този проблем може да бъде решен с изграждането на паркинг в пространството около изброените по-горе блокове. Към настоящия момент посоченото място е асфалтирано, но няма обособени паркоместа и това затруднява паркирането.

„По време на срещите ни с жители на ж.к. „Лазур“, те споделиха, че в района на междублоковото пространство на бл.139, бл.159 и бл.68, ж.к. „Лазур“ не съществува обособено място, където децата могат да играят и да се забавляват, а техните родители да бъдат спокойни относно тяхната безопасност”, пишат във втора докладна съветниците.

След консултация със специалисти е установено, че с оглед площта на посоченото място, съоръженията и оборудването, които могат да бъдат

изградени са люлки, парзалка, пейки, оградни елементи, осветление и подходяща настилка. Двете докладни записки ще бъдат гласувани на заседанието на Общинския съвет през декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България