Нов програмен продукт улеснява издаването на разрешителни за таксита в Пловдив

В изпълнение разпоредбите на Закона за автомобилните превози и с цел оптимизиране процеса на издаване на разрешителните за извършване на таксиметров превоз общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив въведе програмен продукт „Мелия“, чрез който започнаха да се издават новите разрешителни за 2018 година.

„Чрез програмата се осъществява директна връзка между дирекция „Местни данъци и такси” (МДТ) и ОП „Организация и контрол на транспорта”. Когато превозвачът дойде и си подаде заявлението с попълнените необходими данни, информацията се предава до дирекция МДТ, където се генерира автоматично данъчната декларация с дължимата сума, която лицето трябва да заплати. При отиване на касата на „Местни данъци и такси“ му разпечатват декларацията, той я подписва, заплаща сумата и след това тази информация се връща при нас автоматично. По този начин отпада изискването да ни се предоставя заверено копие на съответния документ. Ние виждаме, че декларацията е генерирана и заплатена и със същия програмен продукт издаваме разрешителното за таксиметров превоз“, коментира нововъведението директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Само през първия ден на кампанията по издаване на разрешителни за такситата за 2018 г. – 11 11 декември (понеделник), близо 100 превозвачи в Пловдив са подали нужните документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България