Нов процес за убийство с бомба

Четиримата обвинени, заснети по време на едно от съдебните заседания срещу тях. На две инстанции те бяха оправдани.

Четирима са обвинени за взрив, при който загина активист на “Евророма” в Сандански

ВКС заседава по делото срещу младежите

Четирима млади мъже ще бъдат изправени отново на подсъдимата скамейка за убийство с бомба. Върховният касационен съд ще заседава днес по дело срещу Николай Йовев-Горския, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев, които бяха обвинени, че на 29 юни 2012 г. са поставили самоделно взривно устройство пред клуб на “Евророма”. Експлозията уби един от активистите на ромската партия в Сандански Малин Илиев.

През декември 2016 г. четиримата бяха оправдани от Окръжния съд в Благоевград по обвинението за убийство, извършено в съучастие, по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин и по расистки подбуди. През лятото на миналата година Апелативният съд в София потвърди решението на по-долната инстанция. Прокуратурата протестира оправдателните присъди. Така делото стигна до върховните магистрати, които трябва да решат дали да потвърдят оправдателната присъда или да върне процеса за ново разглеждане.

По време на всички съдебни заседания четиримата обвинени бяха подкрепяни от сдружение на футболните фенове и от ВМРО. Те твърдяха, че задържаните са натопени и нямат нищо общо с бомбения атентат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право