Нов шамар за "Левски" във Варна

"Левски" записа трета загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 0:1 на "Черно море" в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Единственият гол на стадион "Тича" реализира Жоржиньо в 23-ата минута. Бразилецът бе точен, възползвайки се от колективна грешка на Мартин Полачек и Давид Яблонски. Стражът на "сините" опита да изнесе топката от ръка, подавайки към бранителя, който обаче допусна пасът да бъде пресечен от Петър Витанов. Халфът намери непокрития Жоржиньо, който от близо не сгреши.

През първата част "сините" бяха напълно неутрализирани от "моряците", а играчите на Славиша Стоянович не отправиха нито един точен удар. През втората част гостите вдигнаха оборотите, но точно в момента, в който това се случи, Жерсон Кабрал си изкара наивен втори жълт картон за симулация. Това се случи в 69-ата минута. До края Стоянович хвърли в игра Серджиу Буш, Нашименто и Аймен Белаид, и въпреки тактическите рокади, "Левски" не успя да вземе поне точка. Пропуски направиха Хали Тиам, Паулиньо и Буш.

Така тимът на Илиан Илиев в рамките на седмица на два пъти победи "сините" - веднъж за Купата на България с дузпи, и сега за първенство. Загубата пък остави "сините" на третото място, след като ден по-рано ЦСКА надви "Витоша" (Бистрица) с 3:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ