Номер №4 в мъжкия тенис Александър Зверев: Григор е фаворит за Аустрелиън Оупън

Има ли нова голяма четворка в тениса? Четвъртият в мъжката ранглиста Александър Зверев смята, че става въпрос за трима големи. Талантът от Германия обяви, че фаворити за титлата от предстоящия Аустрелиън Оупън са Роджър Федерер, Рафаел Надал и Григор Димитров.

„Рафа и Роджър си остават основните кандидати за титлата, но и Григор играе страхотно – заяви Саша. - Моята цел е да стигна по-напред в турнира.“

Зверев на шега помоли Федерер да остави трофеи и за колегите си, след като Маестрото изведе Швейцария до титлата на „Хопман Къп“ именно срещу Германия.

„Намали темпото, и ние искаме да спечелим нещо“, поклони се Зверев на ветерана.

Още днес Зверев ще се срещне с Григор на корта, но двамата ще бъдат от едната страна на мрежата. Те ще участват в демонстративен мач на двойки в Сидни по новите правила, които предвиждат сетове до 4 гейма и тайбрек при 3:3. Българинът вече е в най-големия град в Австралия и пусна снимки, на които се забавлява край басейн с треньорския си екип.

Съперници на Димитров и Зверев са двама австралийци – легендата Лейтън Хюит и настоящата им звезда Ник Кириос, който детронира Григор на турнира в Бризбейн. Вчера скандалджията грабна първа титла пред родна публика след успех с 6:4, 6:2 над американеца Райън Харисън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт