Номинираният за поста на Юнкер българин Атанас Шмидт: Важно е българите да изразяват своя глас

Много е важно в една демократична система, каквато е тази на ЕС, да имаме представители и да се борим за личните позиции, защото само така можем да защитаваме интересите на българския народ на европейско ниво. Това каза номинираният за председател на Европейската комисия от Европейската зелена партия Атанас Шмидт по БНР. Той е заместник-председател на зелена партия у нас и мениджър в софтуерна компания по професия.

Битката за номинацията ще се проведе първо между кандидатите на Европейската зелена партия, които към момента са четирима - Петра де Сютер (Белгия), Бас Ейкаут (Холандия); Франсиска (Ска) Келер (Германия) и Атанас Шмидт (България):

„Сега всеки един кандидат трябва да събере по 5 гласа от другите партии, членки на Европейската зелена партия, за да могат на конгреса в Берлин на 23-25 ноември да бъде избрана двойката, която ще председателства Европейската зелена партия в следващата година. Това дали някои от тези кандидати ще бъдат предложени за ЕК след това – този въпрос е отворен и няма информация дали някой от нас ще бъде предложен“.

„Важно е българският гражданин да изразява своя глас – да гласува за партиите, които подкрепят и за вижданията, които имат“, заяви Шмидт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика