Норвежец стана №1 след счупена щека и пасив от 40 сек

Норвежецът Симен Крюгер ликува изненадващо с титлата в скиатлона (ски бягане) на 30 км (15 км класически стил и 15 км свободен стил) в Пьонгчанг. До първата половина на дистанцията скандинавецът изпитваше доста трудности, счупи щека и изоставаше на 40 секунди от временния лидер Нисканен (Финландия).

После обаче Крюгер, който досега имаше само една победа за Световната купа, увеличи темпото и прекоси първи финала. А финландецът завърши едва 19-и.

„Наистина бях уморен след класиката, не можех да достигна водачите – призна шампионът. - Но веднага, след като си смених ските, внезапно почувствах неочаквана сила в краката си. А когато наближих най-добрите си казах, че не трябва да гледам назад.“

В началото на сезона Крюгер е толкова неубедителен, че бе под въпрос дали ще попадне в отбора. А триумфът на норвежците бе пълен, след като на подиума се качиха още двама. Сребро за Мартин Йонсруд Сундби и бронз за Ханс Кристер Холунд.

В надпреварата бяха заявени и двама българи - Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов. Националите обаче предпочетоха да не стартират, за да спестят сили за останалите стартове, където имат по-големи шансове за топ 50.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт