Нормализира се обстановката във Варненска и Добричка област

Остава ограничението за всички автомобили по пътя Кардам- Дурнкулак

Отпада ограничението за движение на товарни автомобили над 12 т по пътя Добрич-Силистра, съобщиха от АПИ. Заради преспи и навявания остава ограничението за движение на всички МПС на пътя Дуранкулак-Кардам. Непроходим е пътят Крушари-Бистрец Телериг и Бакалово.

Обстановката във Варна и областта се нормализира. Няма затворени пътища, както и села без ток. Ситуацията в морската столица беше по-драматична в сряда вечерта, когато попадна в леден капан заради силния вятър и рязко понижение на температурите. Учебните часове бяха намалени. В града имаше задръствания и 19 катастрофи с материални щети. Според полицията причината за пътните инциденти са колите с летни гуми. Но фирмите за почистване излязоха твърде късно, за да опесъчават и да хвърлят луга, заради което улиците станаха пързалки. Беше заледен и Аспаруховият мост.

В четвъртък валежите спряха, ситуацията се нормализира. От пътна полиция предупреждават, че пътищата са проходими при зимни условия и шофьорите трябва да карат с повишено внимание и по-ниска скорост.

Пристанище Варна е отворено за кораби. Няма промени в разписанието на полетите на аерогарата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България