Нощна атака срещу шеф на "Юнайтед"

Безпрецедентна нощна атака, характерна за нашите географски ширини, достигна Ед Уудуърд. Имението на изпълнителния вицепрезидент на "Манчестър Юнайтед" бе нападнато посред нощ от гневни фенове. Ракети и бомбички летяха над стените на луксозната къща, струваща над 2 милиона паунда. На вратата със спрей беше написано "Умри!" Други графити също "украсиха" стените на имението.

Феновете пуснаха клипове в интернет и пееха своя версия на прочута американска песен от 19-и век. "Построи клада, построи клада, сложи Глейзър на върха, сложи Ед Уудърд в средата и ги изгори", крещяха запалянковците, чиито лица не се виждаха.

Трибуните на "Олд Трафорд" са бесни на собствениците от американската фамилия Глейзър и техният наместник в Манчестър за провалите на отбора след края на ерата на сър Алекс Фъргюсън. Според ESPN нито един от семейство Уудърд не е бил в имението по време на атаката.

От полицията съобщиха, че най-вероятните извършители са членове на фракцията "Мъже в черно". Те винаги носят тъмни дрехи и използват червен спрей.

"Манчестър Юнайтед" веднага излезе с гневна декларация срещу виновниците и се закани, че когато бъдат разпознати, всички ще получат доживотна забрана да посещават "Олд Трафорд".

"Това е нечовешко, човекът има малки близнаци", написа в туитър легендарният Гари Линекер за 48-годишния Уудуърд. Запалянковците обаче не могат да му простят многото провали на трансферния пазар. Въпреки че е сега отборът е съставен от 12-13 футболисти, Уудуърд още не е купил нов за треньора Оле Гунар Солскяр.

Очаква се такъв да бъде Бруно Фернандеш. Най-накрая "Юнайтед" склони да даде исканите 80 милиона евро от "Спортинг" за португалския национал.

В същото време завръщането на "Астън Вила" във Висшата лига се превърна в мечтана приказка. Еврошампионът от 1982 година се класира за финал за купата на лигата след 2:1 срещу "Лестър". Най-вероятно съперник на "Уембли" ще е "Манчестър Сити", който снощи прие "Манчестър Юнайтед", но след 3:1 на "Олд Трафорд".

Българинът с американски паспорт Индиана Василев не бе в групата за двубоя на "Вила Парк". А след 1:1 в първия мач драмата беше от класа - в добавеното време резервата Трезеге заби за 2:1.

Дийн Смит, треньор на "Астън Вила", е първият англичанин, извел отбора си до финал в турнира след Фил Паркинсън от "Брадфорд" през 2013-а. А последният англичанин с трофей е Хари Реднап (с "Тотнъм" през 2009-а).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят