Нужен е "уникален" метод, за да бъде извадено потъналото корабче в Дунав 

Кадър от БТВ

Унгарското министерство на вътрешните работи заяви вчера, че според експертите е нужен "уникален" метод, за да бъде извадено потъналото туристическо корабче от Дунав и да бъдат прибрани каквито и да било тела, намиращи се на борда му, предаде Асошиейтед прес.

Министерството посочи, че лошите условия, включително нулевата видимост под водата и покачващото се равнище на бързо течащите води на реката, не позволяват използването на никакви традиционни методи.

Водолазите не можаха дори да доближат потъналото корабче "Русалка", което е дълго 27 м и се намира на дълбочина от над 6 м близо до построената в неоготически стил сграда на унгарския парламент.

Министерството заяви, че 60 инженери, строители на мостове и други експериментират с теоретични модели и пробни гмуркания, за да открият решение.

От 35-те души на борда, предимно южнокорейски туристи, 21 са все още в неизвестност, след като в сряда корабчето се сблъска с круизен плавателен съд. За седем души е потвърдено, че са мъртви, има и седем оцелели.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа