Нулите на Шампионската лига

Dinamo's head coach Ivaylo Petev looks on during the UEFA Champions League football match between GNK Dinamo Zagreb and Sevilla at the Maksimir stadium in Zagreb on October 18, 2016. / AFP PHOTO / STR

Положителни и отрицателни постижения в нули белязаха четвъртия кръг от груповата фаза в Шампионската лига.

Доста неприятна е нулата на Ивайло Петев. Отборът му "Динамо" (Загреб) е единствен без точка и гол. Хърватите бяха сразени с 4:0 от "Севиля" при визитата си в Испания. Петев е треньор от два двубоя в Шампионската лига.

Абсолютният дебютант в турнира „Лестър“ записа четвърта поредна суха мрежа след 0:0 в Копенхаген.

Единствено „лисиците“ и „Севиля“ могат да се похвалят с подобно постижение през този сезон. Това обаче не е рекорд за тази фаза, след като „Манчестър Юнайтед“ допусна първия си гол през сезон 2010/2011 едва в шестия мач.

Тимът на Клаудио Раниери вече има 10 точки, но те още не са достатъчни, за да гарантират на „сините“ участие в следващата фаза.

В другия мач от групата „Порто“ надви като домакин „Брюж“ с 1:0. Белгийците са от негативната страна на постиженията с нулите и продължават да бъдат без спечелена точка.

„Ювентус“ стъпи накриво у дома срещу „Лион“, завършвайки 1:1. Грешната стъпка отложи класирането на „старата госпожа“ за 1/8-финалите. Двубоят пък бе под мач №100 за легендата Джанлуиджи Буфон в турнира. Стражът е с 42 сухи мрежи.

Със същия брой мачове, но във всички турнири и като треньор, може да се похвали и Зинедин Зидан. Юбилеят на французина бе помрачен от равенството със слабака „Легия“ (3:3).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят