НФСБ напусна коалиционния съвет на "Обединени патриоти", нямало нормални условия за провеждането му

Снимка: Архив

Представители на НФСБ напуснаха коалиционния съвет на "Обединени патриоти". По думите на Валери Симоеонов "напуснахме коалиционния съвет, защото нямаше нормални условия за провеждането му". Това се случи, след като медиите бяха поканение да присъстват на събранието.

Симеонов обясни, че съветът е имал да решава тежки проблеми с бездействието на групата "Обединени патриоти". "Това е точка, която внесоха колегите от "Атака". Ние приехме да я разглеждаме тази точка. Решихме, че това ще бъде първа точка. В един момент в самото начало на дискусиите, докато избираме водещ на заседанието, не знам кой, но под разпореждането на г-н Сидеров, ви покани вас. Станахте свидетели на тази унизителна сценка, на това блъскане. Не мисля, че по този начин има нормални условия за провеждането на коалиционен съвет в това помещение с толкова камери", заяви още Симеонов.

"Явно подписите под споразумението не важат вече, скандалът на коалиционния съвет беше сценарий на "Атака", каза още лидерът на НФСБ. "Не виждам желание в коалиционните си партньори за диалог. Как така ще се води диалог в едно тясно помещение, с прекъсване, с надвикване. То поначало разговорът не започна добре", допълни Симеонов.

На въпрос дали това е било подготвен сценарий, Симеонов заяви: "Повече от да. При цялото ми уважение към медиите, ние не сме канили медии на тази среща, нито сме я обявили отворена. В един момент, когато се събрахме, видяхме, че вън в коридора е пълно с камери и с журналисти. Много добре знаете, че има срещи, на които са канени медиите и на които не са канени. В наше лице ние с ВМРО не сме канили медии, става ясно, че са поканени от "Атака". След като са поканили много медии и се стига до това блъскане вътре, това каране вътре унизително за нас и за вас, това е сценарий на "Атака". Целта е медиен скандал", заяви още Симеонов.

На въпрос защо не са останали вътре да си говорят, Симеонов заяви, че вътре не е можело да се диша от толкова хора. Той посочи, че Валентин Касабов не се е провъзгласил за съпредседател, защото 20 души са гласували за него. "Има достатъчно грамотни юристи между нас", заяви още Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика