"Ню Ингланд" спечели 51-я Супербоул след исторически обрат и продължения

"Ню Инглънд" победи "Атланта" с 34:28 точки (след продължение) във финала на Националната футболна лига на САЩ - Супербоул. 51-ото издание на големия мач за титлата смело може да бъде определено като най-великото в историята на шампионата от 1967 година насам. Пред 70 хил. зрители в Хюстън, "патриотите" спечелиха трофея "Винс Ломбарди" за пети път в своята история, след като направиха феноменален и изумителен обрат. Те изоставаха с 3:28 точки само 2 минути преди края на третата четвърт, но с великолепна игра в последната част изравниха, а впоследствие спечелиха в продължението с тъчдаун още при първата си възможност.

Двубоят за титлата не бе решен в редовните 60 минути за първи път в 51-годишната история на финалите, а обратът от 25 точки изоставане е най-големият, правен някога на Супербоул. До тазгодишния мач за титлата никой отбор не бе печелил победата, след като е изоставал с повече от 10 точки в даден момент от срещата.

"Ню Инглънд" спечели Супербоул за пети път в историята си, изравнявайки се с "Далас" и "Сан Франциско". И трите отбора имат само един трофей по-малко от рекордьора "Питсбърг" с 6.

На полувремето, когато всяка година се появява музикант, който трябва да забавлява публиката в рамките на 15 минути, тази година Лейди Гага беше във вихъра си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт