Няколко инцидента бяха регистрирани по време на обща стачка в Атина

Снимка: Архив

Няколко инцидента бяха регистрирани по време на днешната обща стачка в Атина срещу мерките за икономии, предаде агенция МИА.

Членове на организации извън двата най-големи синдиката в страната се опитаха да достигнат до централата на Федерацията на предприятията, която бе поставена под засилена полицейска охрана. Група младежи нападна полицаите, които отговориха със сълзотворен газ. След като групата се разпръсна, обстановката около сградата е спокойна.

В знак на протест срещу новите мерки за икономии в Гърция започна 24-часова обща стачка, организирана от най-големите синдикати.

Заради протеста е спрян самолетният транспорт, не се движат фериботите и градският транспорт, не работят училищата, а в болниците има само екипи за спешни случаи. Заради стачката на границите са се образували дълги опашки.

В Атина се събраха няколко хиляди демонстранти, протести са организирани и в други градове на страната.

В момента Гърция преговаря за условията за излизане от спасителната програма на европейските кредитори. От началото на кризата през 2009 г. Гърция получи 260 милиарда евро помощ в замяна на въвеждане на мерки за икономии, намаление на пенсиите и увеличение на данъците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа