Няма автобус, който да спре „Сити“

Няма автобус, който да спре „Манчестър Сити“ на Хосеп Гуардиола.

Това заяви бившият играч на „Ливърпул“ и настоящ телевизионен коментатор Джейми Карагър. Изказването му дойде след 18-тия пореден успех на „гражданите“ във Висшата лига - 1:0 над „Нюкасъл“. В големи моменти от мача „свраките“ бяха прибегнали до глуха защита или т.нар. „паркиране на автобуса“ пред своята врата. Това доведе до огромна разлика в притежанието на топката, като в определени моменти тя достигна 85% в полза на „Сити“. Играчите на Гуардиола пък хипнотизираха дефанзивния си съперник с 596 направени паса повече или 824 към 392 за 90 минути. Рахим Стърлинг вкара единствения гол, благодарение на който „гражданите“ се откъснаха на 15 точки пред втория в класирането „Манчестър Юнайтед“.

„Бих искал съперникът да играе футбол - каза Гуардиола по повод защитните действия на „Нюкасъл“. - Това е хубаво за самия футбол, за зрителите, за всички. Всеки мениджър обаче е свободен да решава за себе си.“

На въпрос кой е фаворит за спечелването на Шампионската лига този сезон, наставникът отговори с... въпрос: „Къде играе Лионел Меси?“ Естествено в „Барселона“.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ