Няма да вдигат местните налози в Пловдив и Куклен

Снимка: Архив

Местните данъци и такси в общините Пловдив и Куклен няма да бъдат увеличавани и остават на нивата си от 2016 година. Добрата новина обяви градоначалникът под тепетата Иван Тотев и кметицата на Куклен Мария Белчева, които очакват преизпълнение на планираните приходи в бюджет-2016 от местни налози.

В общинската хазна на Пловдив се очаква преизпълнението да и 5 млн. лв., но повече яснота ще има след края на кампанията, която приключва днес. "Не предвиждаме увеличение на местните данъци и такси, защото постъпленията от налози в бюджета са много добри. Затова няма да пипаме и ще заложим същите ставки за 2017 г.", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. От общинската данъчна дирекция се похвалиха, че имат 2 млн. лв. преизпълнение на приходите от ТБО (такса битови отпадъци) и още толкова от налога за придобиване на недвижими имоти. Рекордният брой регистрирани автомобили пък са довели до преизпълнение с над 700 000 лв. на данък МПС.

Рекордна събираемост е причината да се запази размера на местните данъци и в Община Куклен. "Само за първото шестмесечие успяхме да съберем повече пари, отколкото за цялата 2015 г. Това е благодарение на усилията, които положихме с изпращане на покани за погасяване на стари задължения - нещо, което не се е правило през годините", обясни кметицата Мария Белчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони