Няма да се намали нито една пенсия

Всички сметки, че пенсия ще бъде преизчислена от 400 на 150 лв. са малоумни, обяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов след свиканата от премиера среща за новата формула за изчисляване на пенсии . Синдикалистът изрази готовност да направи изчислението заедно с всеки притеснен бъдещ пенсионер.

Волята на премиера по темата за промените в пенсионната формула е да не се допуска ощетяване на нито един човек. С експертите ще бъде продължен разговорът, за да се изпълни поръчението, обяви социалният министър Бисер Петков. Няма да се намали нито една пенсия, премиерът беше категоричен това да не се допусне, увери и управителят на НОИ Ивайло Иванов. Той обясни, че пенсионерите, за които по новата формула се получава по-ниска сума, пенсиите ще бъдат изчислявани по старата. За целта ще са небходими законодателни промени.

Няма да намалим нито една пенсия, не е целта да се спестят 9 млн. лв. Напротив, за великденски добавки ще бъдат отделени 50-53 млн. лв., обяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България