Няма да спират водата в община Кубрат

Снимка: Архив

3,1 млн. лв. трябва да бъдат погасени до края на 2019 г.

Няма да има спиране на водата за населените места в община Кубрат. Това съобщиха от Енерго-Про, след като в сряда е подписан споразумителен протокол за разсрочване дълга на общинското ВиК за електроенергия.

На извънредна сесия е поет ангажимент Общината да стане гарант за погасяване на натрупаните за близо пет години над 3,1 млн. лв. Те трябва да бъдат изплатени на вноски до края на 2019 г.

Електроснабдителната компания е прекратила процедурата по спиране на тока, която започна този понеделник с изключване захранването на административната сграда на местното ВиК. За сряда беше обявено, че ще спре захранването на помпените станции и другите съоръжения. Това заплашваше близо 18 000 жители на общината от безводие и бедствено положение. Постигането на споразумение между Енерго-Про с общинския съвет и администрацията в Кубрат прекрати кризисната ситуация.

От енергийната компания благодарят на общинското ръководство, министерствата на енергетиката и регионалното развитие, КЕВР, ДАНС и други, които съдействали за успешното решаване на критичната ситуация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България