Изборният ден в Турция приключи

Снимка: Архив

В Турция беше сложен край на изборния ден. Всички, които искаха да гласуват, успяха да го направят.

Според хората, забавянето на 6 ноември е било заради референдума. Също така сега всички са били запознати с процедурата за гласуване.

Общо 18 000 души са гласували в южната ни съседка. 8000 в Истанбул и 10 000 в Бурса. На предишния тур в Бурса успяха да гласуват 7000 души. Въпреки, че днес трябваше да попълват сами декларациите си, хората са гласували по-бързо, информира БНТ. Въпреки трудностите с попълването на декларациите, активността дори се е увеличила в следобедните часове.

Пред някои секции през целия ден имаше много гласоподаватели, но до опашки и чакане с часове не се стигна.

"В Одрин вече не, тъй като определено минаха по-голямата част от желаещите. Вече имаме единични случаи на наши граждани, които гласуват. Продължава да е значително по-натоварено в секциите,  които още от началото на изборния ден са натоварени в Чорлу, Капаклъ, Ергене. На тези места, но все пак няма големи опашки. Има хора, но няма опашки. Затова смятам, че дори може би да успеят и до края на изборния ден, без да се налага удължение с един час, да гласуват всички желаещи", коментира пред БНР генералния консул Васил Вълчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят