Няма опасност за живота на двамата иманяри, намерени край с. Храбрино

Близнаците са приети в болница "Св. Георги" в Пловдив

Няма опасност за живота на двамата иманяри, намерени полузадушени в изкоп край пловдивското село Храбрино. Състоянието им вече е стабилизирано. Настанени са в токсикологията на болница „Св. Георги“.

Оказа се, че те са открити от спасителните екипи в прокопана от самите тях подземна галерия насред гората, а не както се твърдеше преди това в пещера, съобщи БТВ. Пострадалите са баща и син. Мъжете, които са на 49 и 73 години и друг път са засичани в района над село Храбрино, информира БНТ.

По неофициална информация, от години се занимават с незаконно придобиване и търговия на старинни монети и предмети. Вчера обаче влезли в голям изкоп с бензинов агрегат и къртач. От изпаренията били сериозно обгазени и са открити в критично състояние.

Необичайното подземно съоръжение се намира в трудно достъпна местност. Двамата мъже, които са го изкопали, не са местни хора. В Храбрино са изумени от случилото се, защото на мястото няма иманярски легенди.

Подземното съоръжение е изграждано в пълна тайна месеци наред и е укрепено. Двамата мъже допускат фатална грешка и поставят бензиновия агрегат, с който черпили ток за къртача си, на входа на подземието.

След като двамата мъже са откарани в болница, щателно е проверен целият район заради подозрения, че с тях е имало и трети човек. Такъв обаче не е открит.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България