Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Няма основания за обявяването на грипна ваканция във Велико Търново. Това сочи справка за броя на учениците във всички училища на територията на града и общината, които отсъстват от занятия. По разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов ръководството и екипът в общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ отчитат по два пъти ежедневно присъствието в класните стаи.

980 от общо 8829 ученици не са били в клас на 17 януари, сочат данните. Отсъстващите деца и тийнейджъри са 11,1% от общия брой ученици, които се обучават в 19 училища във Велико Търново и още 8 учебни заведения в други населени места от общината. За да бъде обявена грипна ваканция, е необходимо да не присъстват 30% от възпитаниците на училищата. Средното ниво на посещаемост на учебните занятия от началото на седмицата е около 89,4%, няма данни за грипна епидемия.

Проверките ще продължат както през следващата седмица, така и през целия период, в който здравните институции отчитат повече пациенти с остри респираторни заболявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България