Няма спасение от Хиршер

Марсел Хиршер няма никакво намерение да отслабва хватката си върху световните ски. Австрийският ас за седма поредна година печели Големия кристален глобус, след като грабна две победи за два дни – в гигантския слалом и слалома в Кранска гора (Словения).

Трофеят дойде дни след като Хиршер сложи край на олимпийския карък, който помрачаваше кариерата му. В Пьонгчанг той взе златни медали в комбинацията и гигантския слалом. Триумфът пък идва в края на сезон, започнал нещастно – Марсел счупи кост в стъпалото по време на есенната подготовка.

„Явно той е най-добрият – призна и основният му съперник през последните години Хенрик Кристоферсен. - В такъв случай нямам нищо против да прибере глобусите.“

23-годишният норвежец има време да чака, но Хиршер сякаш няма скоро да пусне кокала. Шампионът твърди, че е далеч от съвършенството в спорта и има накъде да се развива. Може би единствената надежда за Хенрик и останалите е австриецът да се умори от спорта и да загуби мотивацията си. А може би и този момент не е толкова далеч.

„Вече се виждам как пия бира и съм пуснал шкембе – признава Марсел. - А вместо ски ще карам мотор.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт